SRBIJA KARGO

„SRBIJA KARGO“ A.D.

Akcionarsko društvo za železnički prevoz robe, „Srbija Kargo“ nastalo je 10. avgusta 2015. godine u procesu restrukturiranja „Železnice Srbije“ a.d. Naša kompanija se finansira iz sopstvenih prihoda, nije korisnik subvencija Republike Srbije i orijentisana je na tržišni oblik poslovanja. Zbog toga je strategija „Srbija Karga“ zasnovana na konstantnom praćenju potreba tržišta i inoviranju svojih usluga, a samim tim i privlačenju novih potencijalnih klijenata.
Treba napomenuti da je „Srbija Kargo“ od kompanije SIEMENS AG Austria, u protekle dve godine kupio 16 novih višesistemskih Vektron lokomotiva i na taj način znatno podmladio svoju lokomotivsku flotu. Njihovom isporukom naša kompanija je postala lider po pitanju kvaliteta i bezbednosti, kao i savremenosti voznog parka u regionu.

Svakako, nabavkom novih Vektron lokomotiva, «Srbija Kargo» pokazuje da je usmeren na ulaganje u nove proizvode, modernizaciju flote lokomotiva i nastavak strategije za jačanje teretnog železničkog saobraćaja.Neizostavna činjenica je da naše preduzeće zapošljava mlade kadrove, tako da je u prošloj i pretprošloj godini, stalno zaposlenje dobilo 186 mašinovođa – tehničara vuče. Dotadašnja prosečna starost mašinovođa iznosila je oko 50 godina, a sa prijemom novih, starosna granica je znatno smanjena i danas ona iznosi oko 30 godina.

Programom poslovanja za 2020. godinu , putem javnog konkursa, planiran je prijem novih, mladih mašinovođa, koji će nakon završetka obuke i polaganja stručnog ispita, biti primljeni u stalni radni odnos, čime će se starosna granica dodatno pomeriti.

Najbitnije o nama

Srbija Kargo a.d.
Nemanjina 6,
11000 Beograd
Srbija

marija.radmanovic@srbcargo.rs
andrija.ristovic@srbcargo.rs
tanja.cvorovic@srbcargo.rs