ROAMING NETWORKS

Kompanija Roaming Networks je jedan od vodećih sistem integratora u ICT industiji u Srbiji i regionu. 

Pružamo profesionalne usluge konsaltinga, projektovanja, implementacije, integracije i održavanja u oblastima radio i radio-relejnih pristupnih mreža, pasivnih optičkih mreža, transportnih i pristupnih sistema, IP mreža, IT infrastrukture i data centara i sistema tehničke zaštite. 

Tokom prethodnih godina izgradili smo jako prisustvo na tržištima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Austrije, a nastavljamo da razvijamo naše poslovanje na novim tržištima Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država.  

Tokom 2019. godine radili smo na projektima modernizacije mreža telekomunikacionih operatera u “Telekom Srbija”, “VIP Mobile” i „Telenor“ u Srbiji, zatim “m:tel” u Crnoj Gori i „m:tel“ i „BH Telekom“ u BiH, kao i operatera “Telekom Austrija” i “Hutchinson Drei” u Austriji,  „Deutsche Telekom“ i „Telefonica“ u Nemačkoj, kao i za operatera AT&T u Sjedinjenim Američkim državama. Takođe, želimo da istaknemo projekat izgradnje First Net mreže za vanredne situacije u okviru AT&T mobilnog operatera u saveznoj državi Indijani, kao i da smo u Crnoj Gori radili na projektima tehničke zaštite u sportskoj areni „Bemax“ u Podgorici i u hotelskom kompleksu „Karizma“ u Ulcinju.  

U skladu sa razvojem poslovanja broj zaposlenih u Roaming Networks grupi konstantno raste tako da danas imamo više od 650 zaposlenih. Prihodi kompanije su za poslednje četiri godine porasli više od 10 puta. Partnerski sarađujemo sa 15 svetskih kompanija među kojima su Huawei, Nokia, Ericsson, Infinera, Keymile, Schneider Electric, Nutanix, Vmware, Veem i druge, a kroz stabilan rast i razvoj težimo da širimo poslovanje na nova tržišta Evrope i Bliskog Istoka.

Najbitnije o nama

Roaming Networks doo
Oblakovska 51,
11000 Beograd,
Srbija

jasmina.petkovic@roamingnetworks.rs

 

Tribina

Utorak 08.12. od 11h - "Virtualizacija moderne IT infrastrukture" predavanje iz dva dela 1. Virtualizacija IT serverske, storage i desktop infrastrukture – predavač Viktor Tisovac Director of planning, construction and maintenance of IT infrastructure and Data Centers 2. Virtualizacija IT mrezne infrastrukture ( NFV ) – predavač Viktor Vaduvesković – Senior Engineer.