AIR SERBIA

Air Serbia je nacionalna avio-kompanija Republike Srbije. Pod imenom Air Serbia kompanija posluje od oktobra 2013. godine i pravni je naslednik avio-prevoznika JAT Airways, odnosno nekadašnjeg Jugoslovenskog aerotransorta (JAT), osnovanog 1947. godine.

Istorija srpskog prevoznika još je duža i počinje 1927. godine, kada je, među prvima u svetu, osnovano Društvo za vazdušni saobraćaj Aeroput, koje je obustavilo poslovanje u toku Drugog svetskog rata. Naše osnovne delatnosti su prevoz putnika i robe na redovnim i čarter letovima, obuka posade i vazduhoplovnog osoblja i druge poslovne aktivnosti.
Obavljamo saobraćaj prema više od 60 evro-mediteranskih i bliskoistočnih destinacija, direktno sa našeg matičnog međunarodnog aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu.
Osim toga, nudimo prevoz do prekookeanskih i međunarodnih destinacija u Aziji, Australiji i Americi, posredstvom naših code share partnera i našeg partnera sa akcijskim kapitalom, kompanije Etihad Airways, nacionalnog avioprevozioca Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kao integralni deo infrastrukture nacionalnog vazduhoplovstva, Air Serbia igra ključnu ulogu u razvoju saobraćaja i turizma u Srbiji, a samim tim i u celokupnoj privredi države. Air Serbia je članica Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj (IATA). Takođe je jedna od prvih vazduhoplovnih kompanija koja je dobila IATA sertifikat o bezbednosti 2005. godine.
Putnik je naš gost, on je u centru pažnje svega što radimo i svi zaposleni u Er Srbiji su u službi putnika. Naš glavni zadatak kao nacionalnog avio-prevoznika jeste da budemo predani našim gostima, njihovim željama i potrebama od trenutka kada im dajemo informacije da bi rezervisali kartu, pa do momenta kada izađu iz našeg aviona.

Naš cilj je ambiciozan, ali jasan i dostižan – želimo da Er Srbija postane i ostane vodeća avio-kompanija u regionu, da bude široko prepoznata po vrhunskoj usluzi koju pruža svojim gostima.

Najbitnije o nama

Air SERBIA a.d.
Jurija Gagarina 12,
11070 Novi Beograd,
Srbija

career@airserbia.com

Panel diskusija

Petak 11.12. od 12h Seasonality as a Major Issue in Flight Crew Planning